Thursday, January 26, 2012

Secretarul Comisiei de la Veneția, Thomas Markert, infirmă informațiile difuzate de Grigore Petrenco și Partidul Comuniștilor

Secretarul Comisiei de la Veneția, Thomas Markert, infirmă informațiile difuzate de Grigore Petrenco și Partidul Comuniștilor. Într-o convorbire telefonică cu reporterul UNIMEDIA, oficialul european a declarat în seara zilei de astăzi că este la latitudinea Parlamentului R. Moldova dacă trebuie sau nu să organizeze un Referendum Constituțional.

Markert a declarat pentru UNIMEDIA că este la curent cu Codul Electoral al R. Moldova, care permite ca organizarea Referendumurilor să fie o acțiune legitimă.


"Poziția Comisiei de la Veneția este mult mai complexă decât ce a declarat dl Petrenco. Nu e de competența Comisiei să spună că susține sau nu Referendumul Constituțional din Moldova. Asta decide Parlamentul R. Moldova", a spus acesta pentru portalul nostru de știri.

UNIMEDIA amintește că Grigore Petrenco întreprinde o vizită în aceste zile la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Acesta a declarat că Thomas Markert și Comisia de la Veneția nu susțin intenția autorităților moldovenești de a organiza un Referendum. Informația a fost tirajată intens de presa pro-comunistă din R. Moldova

Sursa: UNIMEDIA

No comments:

Post a Comment